LEWISIA COTYLEDON ‘ELISE’


Lewisia cotyledon ‘Elise’ bloeit reeds volop in het eerste jaar zonder koudebehoefte en is daarmee een waardevolle nieuwe aanwinst voor het sortiment perk en container planten. Dit in tegenstelling tot andere Lewisia cotyledon variëteiten die tweejarig zijn met koude periode als noodzaak voor bloei.
De bloei van ‘Elise’ start onder optimale condities reeds 4 - 5 maanden na uitzaai en de sterke planten met hun succelent achtige bladeren bloeien rijkelijk en lang in vele tinten pink, roze, zalm, oranje, wit, geel, violet, rood en bicolors.

Een Fleuroselect Gold Medal wordt toegekend aan echte doorbraken in de sierteelt veredeling en een eerstejaars bloeiende lewisia met als consequentie een veel kortere teeltduur past in dit plaatje. Lewisia ‘Elise’ valt op door haar volle en langdurige bloei in het eerste jaar, de goede kiemkracht en de uitzonderlijke hitte tollerantie.

Lewisia cotyledon ‘Elise’ - klinkt als muziek in de oren voor telers en tuinliefhebbers.

Marktwaarde:
Voor de teler is de korte teeltduur van ‘Elise’ een groot voordeel, naast de veel betere planbaarheid en een betrouwbaar kiemresultaat. De handel kan dit ras gedurende een brede periode aanbieden, in voorjaar, zomer en herfst en de consument kan langer genieten van de pastel tinten en tweekleurigheid in patio containers, op balkon of in de rotstuin met bloei van voorjaar tot herfst.